Последни новиниСвят

Фейсбук прослушвали лични разговори на потребители

Фейсбук стана поредната компания, която призна, че нейни служители са прослушвали лични разговори на потребители на социалната мрежа, които били записвани без тяхно знание, пише британското издание „Гардиън“. Според компанията тази практика била „сложена на пауза“.

При запитване от „Блумбърг“ дали изнесеното в доклад по темата е вярно, от Фейсбук потвърдили, че са записвали потребителите, но казали, че това е направено с тяхно съгласие и практиката вече била прекратена. Според компанията записите са били тестове на изкуствен интелект, за да се определи способността му да превежда казаното на друг език.

Единствените засегнати потребители били тези, които ползват приложението Messenger и не са забранили транскрипцията на разговорите в него.

Новината идва в момент, в който социалните мрежи и специално Фейсбук са критикувани за събирането на огромно количество данни за потребителите. Компанията наскоро беше глобена с 5 милиарда долара за неправилна употреба и съхранение на данни на милиони потребители.

Както Фейсбук, така и другите гиганти, предлагащи гласови асистенти Amazon и Apple, признават, че записват потребителите, като дават за това различни обяснения.

Русия нападна новия украински президент заради указ

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button