На ФокусПоследни новиниСвят

Френски кораб свали два дрона над Червено море

Фрегатата „Languedoc“ на френските военноморски сили е унищожила два безпилотни летателни апарата над Червено море, съобщи АФП, цитирайки Генералния щаб на въоръжените сили. Безпилотните летателни апарати са летели към кораба от територията на Йемен. Не са предоставени други подробности.

Миналата седмица САЩ също съобщиха за отблъскване на атаки на безпилотни летателни апарати в Червено море. Твърди се, че три търговски кораба са били атакувани от хутите с помощта на ракети и безпилотни самолети. Разрушителят USS Carney се е отзовал на сигнали за бедствие и е свалил три дрона.

Нападенията срещу кораби в Червено море зачестиха на фона на войната между Израел и палестинското движение Хамас. Йеменските хути, които са заявили подкрепата си за Хамас, атакуват израелски позиции. Те обявиха, че ще провеждат операции срещу кораби, свързани с Израел. През ноември групировката превзе британския търговски кораб Galaxy Leader. Вероятно хутите биха могли да бъдат замесени и в опита за отвличане на кораба „Зодиак“ в Аденския залив.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button