Гърция предаде на България Йоско Костинбродския – осъден за изнудване и кражби

Гърция предаде на България Йоско Костинбродския – осъден за изнудване и кражби

В 10 часа днес у нас е пристигнал под конвой Йосиф Йосифов по прякор Йоско Костинбродския. Той бе задържан в южната ни съседка след издаден европейска заповед за арест от юни миналата година. 

 

Костинбродския бе отведен в затвора в София, където му предстои да излежи присъда от 4 години затвор, съобщават от прокуратурата. Тя влезе в сила с решение на Върховния касационен съд.

 

Йосифов е осъден на една година затвор за а изнудване. Влиза в сила и предишна негова условна присъда от 3 години за кражба на а товарен автомобил. В рамките на изпитателния период на присъдата той е извършил друго престъпление. 

 

Костинбродския трябваше да бъде върнат у нас от Гърция още в края на юли миналата година. Това решение обаче се отложи, тъй като престъпникът трябваше да излежи присъда от 40 месеца затвор за незаконно притежаване на оръжие, наложена му от съд в Солун. 

 

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Предаването на задържания 51-годишен български гражданин и превеждането му в Софийския затвор са извършени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, съобщават от българската прокуратура.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК