БългарияМненияНа ФокусПоследни новини

Георги Георгиев: Кметът Терзиев ни струва 90 хил. лв. щета всеки ден

„90 000 (деветдесет хиляди) лева щета на ден. Толкова ни струва кметът Терзиев дотук. Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева“.

Това написа в профила си във фейсбук бившият председател на СОС и настоящ общински съветник Георги Георгиев.

„Само за три месеца управление кметът на София успя да изгуби и да задължи гражданите да платят от джоба си общо над 9 милиона лева.

6 милиона лева изгубени напълно безвъзмездни европейски средства, които просто трябваше да бъдат отчетени по проект за междублокови пространства до 31 декември. Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година.

3 милиона лева поскъпване на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари плащат родителите на 64 000 ученици и студенти. Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи – проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев.

3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5 000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни“, пише още Георгиев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Макрон към Денков: Все по-близки сме в отбраната, ядрената енергетика и европейската интеграция

 

Подобни статии

Back to top button