БългарияНа ФокусПоследни новиниСпорт

Георги Иванов-Гонзо: Трябва да върнем доверието на феновете и държавата

Новият президент на БФС – Георги Иванов, говори по всички теми свързани с българския футбол и изминалия Конгрес. Той сподели и какво ще бъде първото нещо, което ще направи през следващата седмица. 

„Не съм опитал президентското кресло. Смятам, че имаме достатъчвно време да си изпълним целите за следващата седмица. Има големи отговорности и големи очаквания от хората. Първото, което ще направим в началото на следващата седмица е да освободим двамата вицепрезиденти Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и в.и.д. президент Михаил Касабов“, започна Гонзо пред БНТ. 

„Ще направим проверка на всички служители, които са с трудови договор, за да видим кой се е справил през годините. Ще започнем да изграждаме новата структура. Ще има и хора, които ще бъдат освободени, но ще пипаме внимателно, защото първенството е в разгара си. Трябва да не правим грешни стъпки, докато първенството върви, а после ще направим големите промени през юни“, продължи той. 

„Конгрес се направи да влязат нови хора с нови идеи в БФС, които са гладни за успехи. Винаги младостта и опитът да важни. Не говорим дали са млади и стари – трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФС. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като се прибере националния отбор“.

„За да направим всички неща, които сме планирали – трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Всеки от вице-президентите и Изпълкома ще отговарят за нещо. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим“.

„Ще бъда най-големия си критик. Искам да върнем доверието на хората. Ако го направим, смятам, че ще успеем да върнем и доверието на държавата към институцията БФС“, призна Иванов.

„Ако не харесват личността Георги Иванов, тя е различна от президентът Георги Иванов. Искам да върнем футбола на това място, на което трябва да бъде. Целта е да направим хората да се гордеят с националния отбор на България. Ние започваме от първия ден, не знам за колко време ще успеем да променим БФС. Правилният начин е да останат всички кадърни хора в БФС“.

„Трябва да съжаляваме, че нито един човек от екипа на Димитър Бербатов не влезе в Изпълкома. Те се притесняват, че им дадохме 1 място, но дори и един човек може да дава идеи и да бъде достатъчно полезен. Трябва да съжаляваме…“.

„Ние с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров сме били приятели. Можем само да съжаляваме, че нито един от тях не пожела да влезе в Изпълкома. Те ми показаха страхотно уважение“, каза още той.

„Ние ще направим стъпки тогава, когато се събере Изпълнителния комитет. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще взима решенията. Не трябва да казва кой е вице-президент, защото няма аз да го определя, а Изпълкома. Ще има екипи, които ще работят. Това е само една идея, която имам“.

„Имал съм няколко пъти разговор с Атанас Караиванов. В момента професионалната лига не може да поеме първенството, защото това е бягане от отговорност. Това ще се направи плавно и ще се случи до 2 години, със сигурност в мандата. Всичко, което трябва да правим е с цел развитие и трябва да бъде премисляно“, заяви Георги Иванов.

„Всеки един кандидат-президент имаше програма, която е достойна за уважение. Аз съм обяснил, когато ходих на среща с клубовете. Ангажименти няма да поемам към нито един. И тези, които са гласували за мен и тези, които не са гласували за мен – ще бъдат равнопоставени, защото съм президент на всички. Не клубовете да работят за мен – аз ще работя за тях. Ще направим всичко, което е възможно по силите ни“.

„Изключените клубове си гласуват в следващия Конгрес точка за връщане на клубовете в БФС. Има отчетни Конгреси, които са всяка година, там може да се случи. Аз не мога да взимам еднолични решения. Един Конгрес струва ужасно много средства, но на следващия ще има точка за връщане на клубовете към системата на БФС. Не мога да нося отговорности за предишното ръководство. Никога няма да говоря против досегашното ръководство, но ние тръгваме по нов път“.

„Обещавам на феновете честност, прозрачност и много работа“, завърши новият президент на БФС. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПОЗОР! Гонзо е новият президент на БФС

 

Подобни статии

Back to top button