You are currently viewing ГЕРБ поискаха МВР да влезе в Министерството на енергетиката, а не да прави PR на Румен Радев

ГЕРБ поискаха МВР да влезе в Министерството на енергетиката, а не да прави PR на Румен Радев

Бивши депутати от ГЕРБ отново показаха адреса на купувача на фирмата на Румен Спецов, която дължи над 1,5 млн. лева на хазната. От село Яблотино Тома Биков и Христо Гаджев отново призоваха за разследване на случая. Поискаха и оглавяваното от Бойко Рашков МВР да влезе в Министерството на енергетиката заради високите цени на тока, газа и горивата.

 

„В последните няколко месеца ставаме свидетели на безхаберието в българската енергетика – това е ограбване на гражданите, на бизнеса, на общините. Призоваваме Рашков не да прави PR акции в КЕВР, а да влезе в енергийното министерство”, казаха от ГЕРБ.

 

 

По думите им Бойко Рашков пуска „предизборни димки“ и прави PR на президента Румен Радев. 

 

Рашков пуска предизборни димки. Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев. Настояваме предизборната кампания да бъде битка на идеи и партиите да намерят допирни точки. В противен случай, заради такива като Рашков, ще продължим още месеци да затъваме в тази криза, в която сме в момента”, каза Тома Биков от ГЕРБ. 

 

А по въпроса за шефа на НАП и продажбата на задлъжнялата му фирма на малоимотно лице, Биков и Гаджев поискаха отговори на два въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания? Кой и защо е заплашвал Спецов?

 

„Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори или пък да си иска въпросните 1,5 млн. лв.”, коментира още от ГЕРБ.

 

По темата за предстоящия вот 2 в 1 през ноември Тома Биков категорично заяви, че членовете на ГЕРБ ще бъдат инструктирани да не подписват никакви документи, давани им от полицията. А твърденията, че ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове, Биков определи като „смешни ченгесарски номера”.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК