БългарияНа ФокусПоследни новини

ГЕРБ предлага Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян е предложението на ГЕРБ за председател на 50-ото Народно събрание. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов на извънреден брифинг.

“Утре ще предложим Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание. От гласуването за нейната кандидатура ще стане ясно дали е възможно да има правителство в този парламент.

38-годишният адвокат бе народен представител в предишните два парламента и част от преговорния екип по ротацията с ПП-ДБ.

“Не получаваме това, което ние наричаме “споделена отговорност”. Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите функции, искат да се упражняват на гърба на ГЕРБ. Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно”, допълни Борисов. 

Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно, но още от началото казахме, че само с тях няма да управляваме. Заклинанието им, че Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута”, обясни Борисов. 

“Има отговорни хора, има как. Винаги има как. Трябват отговорни хора, които да поставят на първо място държавата. Ние години наред сме носили отговорност за тази държава. Няма да им позволя да се покатерят нито на ГЕРБ, нито на мен”, заяви лидерът на ГЕРБ. 

„Подразних се от десетките анализатори, че всичко е било договорено. Ние такива договорки, извън преговорния екип не правим и не се договаряме. Тук говорим за критично състояние на държавата, време за отговорност, а не за тяснопартийни интереси, да си спасиш партийката и да отидеш в опозиция и да лаеш всеки ден срещу тези, които са се нагърбили да спасят държавата. Не е честно и няма да стане“, подчерта Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

НАП са запорирали 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“

Подобни статии

Back to top button