You are currently viewing ГЕРБ-СДС бойкотираха консултациите при Румен Радев

ГЕРБ-СДС бойкотираха консултациите при Румен Радев

Представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да отидат на консултациите при президента Румен Радев. Това обявиха те на брифинг в Народното събрание, въпреки че само преди два дни от най-висшата трибуна в държавата обявиха, че са готови за диалог. 

 

„Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът. Считаме, че вече се водят разговори между другите парламентарни групи, които имат желание да съставят правителство“, каза Десислава Атанасова след като вчера стана ясно, че от „Има такъв народ“ са изпратили покани за преговори до всички парламентарни групи освен ГЕРБ. 

 

От ГЕРБ отново обявиха, че ще работят в Народното събрание като опозиция. 

 

„Считам, че най-съвестно ще изпълним ангажимента към гражданите, не само към тези, които са гласували за нас, ако служим честно на народа като опозиция. Защото да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, нямат програма, няма нищо общо с принципите“, добави той.

 

А Даниел Митов не пропусна да отправи обвинения към държавния глава Румен Радев за това, че е нарушил Конституцията. 

 

„Президентът Румен Радев наруши принципите в Конституцията, че трябва да обединява нацията и да води диалог с всички политически партии. Той трябва да плати цената на това разделение на предстоящите президентски избори“, каза Митов. 

 

И допълни:

 

„Президентската институция по Конституция задължава държавния глава да обединява нацията и да умее да води диалог с всички политически партии. Г-н Радев наруши този принцип много отдавна, раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява. Също така назначи служебен кабинет, който очевидно лично е инструктирал министрите в този кабинет да участват пряко и директно в предизборната кампания, като се опитват да дискредитират през внушения и клевети една единствена коалиция – ГЕРБ/СДС. Това не си е позволил нито един президент в българската история“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК