BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

ГЕРБ-СДС посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер на грандиозно събитие в Пловдив

ГЕРБ-СДС посрещнаха водещия кандидат на ЕНП за европейските избори Урсула фон дер Лайен и председателя на ЕНП Манфред Вебер в Пловдив.

„Вие бяхте до България в най-трудните времена. Благодаря, че заедно с вас ние бяхме пример за нулева нелегална миграция, а вие бяхте тези, които ни дадохте 154 млн. евро за охраната на нашата граница“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към фон дер Лайен и Манфред Вебер.

Борисов заяви, че е добре, че изборите са 2 в 1, но ако партийните лидери не проявят зрялост нищо няма да се промени след 9 юни. „Чух толкова самохвални изказвания, че не виждам как и ще се случи. Хората обаче искат сигурност и това става чрез сигурно правителство“, категоричен е Борисов.

Той подчерта, че с техния глас ЕС ще се управлява добре следващите години. „Тук е моментът да спомена, че Русия няма право да се меси в Българската православна църква. Русия да не се меси в избора на патриарх“, призова лидерът на ГЕРБ.

От своя страна Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев.

Борисов Урсула Вебер
БГНЕС

ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите, каза председателят на Европейската комисия.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, припомни Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква – символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни – от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви – те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията отново благодари на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя.

Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите“.

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.

„Подкрепата не оставя никакво съмнение. Следващата неделя ГЕРБ ще спечели парламентарните и европейските избори в България. След една седмица ЕНП ще спечели европейските избори и ще продължи да бъде движещата сила на ЕС през следващите пет години.“ Това заяви председателят на Европейската народна партия /ЕНП/ Манфред Вебер в Пловдив.

„Докато другите създават само хаос, ГЕРБ е партия на опита и стабилността. Ти, Бойко, си истински европейски лидер с доказан опит. Под твое ръководство България се присъедини към европейския банков съюз, запази сигурни граници и имаше невероятен икономически растеж. Вие давате на България силен глас не само в ЕНП, но и в целия ЕС“, каза още Вебер.

„Доброто управление означава също така да се използват регионалните и кохезионните фондове, за да се осигури растеж в България, и това е, което Вие направихте. Благодарение на доброто управление на средствата от ЕС, под ръководството на вашите правителства стана възможна не само чудесна инфраструктура като разширението на софийското метро и магистрала „Тракия“, но и домове за възрастни хора, училища и пътища. Вие се грижите българите в градовете и селата да усетят ползата от ЕС“, подчерта Вебер.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Медиана: ПП-ДБ се срива до 12,9%, Възраждане втори

Подобни статии

Back to top button