ГЕРБ ще предложи правителство, но Борисов няма да е премиер

ГЕРБ ще предложи правителство, но Борисов няма да е премиер

„ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът.“ Това каза в предаването „Още от деня“ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

 

По думите й ГЕРБ би подкрепила и правителство, съставено от втората политическа сила след вота – „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. 

 

„Да, ще подкрепим кабинет, предложен от Слави Трифонов. Ние сме готови, за да не тласнем страната в нестабилност, за да не предизвикаме избори след избори, да подкрепим с 10 или 20 народни представители, ако не им стигат, правителство на г-н Трифонов. Аз бих подкрепила такъв кабинет. Ще подкрепим някои от неговите политики, но не всички“, каза Захариева, потвърждавайки думите на премиера Борисов от днес. 

 

В предаването „Лице в лице“ по bTV социалният министър Деница Сачева също намекна, че Бойко Борисов няма да е премиер в предложеното от ГЕРБ правителство:

 

„Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции“, отбеляза тя.

 

За името на премиера тя заяви, че на този етап то не е известно. Деница Сачева припомни, че Бойко Борисов нееднократно е заявил в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК