You are currently viewing Готвят масов протест под прозорците на правителството заради затварянето на държавата

Готвят масов протест под прозорците на правителството заради затварянето на държавата

На 25 ноември – сряда – пред Министерския съвет ще се проведе масов протест срещу въвеждането на по-строги противоепидемични мерки. Това стана ясно на демонстрацията в понеделник вечерта – часове след като министър Костадин Ангелов предложи ограниченията.

 

„На 25 ноември от 10 ч. сутринта един народ се събира на национален митинг, за да каже НЕ на безобразията, не на локдауна, не на бедността и съсипването на хиляди бизнеси и стотици хиляди животи. Стига толкова! Няма да ви позволим да ни доведете до фалит! Няма да ви позволим да ни затворите отново! Единственият възможен начин за справяне с кризата е незабавна оставка на правителството!“, анонсират събитието „Да спасим народа от фалит“ във Фейсбук неговите организатори от „Системата ни убива“, „Палатков лагер пред президенството“, „Палатков лагер пред СУ“ и „Орловград – Протест Блокада“.

 

В понеделник вечерта в Триъгълника на властта се събраха няколко десетки граждани, сред които и майки от „Системата ни убива“. Протестиращите тръгнаха от сборния пункт пред Министерски съвет към министерството на здравеопазването, където изразиха несъгласие с огласените от здравния министър Костадин Ангелов намерения за почти пълен локдаун и удължаване на извънредната обстановка до края на март.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК