You are currently viewing Христо Иванов: Готов сме да участваме и като коалиционен партньор, и като опозиция

Христо Иванов: Готов сме да участваме и като коалиционен партньор, и като опозиция

Четвъртата политическа сила в парламента – „Демократична България“ проведе консултации при държавния глава Румен Радев. Пред президента съпредседателят на формацията Христо Иванов заяви, че те са готови да участват в политическата обстановка както като управляващи, така и като опозиция. 

 

„Демократична България ще участва с пълната си готовност да даде принос във всякаква роля – дали като коалиционен партньор, дали като участник, дали като опозиция – ние имаме потенциал и ще участваме отговорно и при пълна готовност за отговорен принос от наша страна. Фокусът ни сега е върху първият мандат. Това е най-здравословната опция, която съществува от гледна точка на подкрепа. Тя се пада на „Има такъв народ“ и аз се радвам, че ни предстоят разговори“, каза Иванов.

 

Но се обяви за съставяне на правителство. 

„Намираме се на кръстопът и този парламент в тази точка на толкова много предизвикателства, които се съчетават наистина има съдбовна отговорност да излъчи правителство“, каза още Христо Иванов. 

 

И отново очерта приоритетите на формацията, сред които са ефективното справяне с наближаващата нова вълна на коронавируса, съдебна реформа и закриване на специализираните съдилища и прокуратура. 

 

Христо Иванов коментира и предстоящите разговори с представители на „Има такъв народ“. От партията на Слави Трифонов избраха да се срещнат първо именно с т. нар. „градска десница“. Преговорите трябва да се проведат днес. 

 

„Няма да се говори за персони, а ще се говори за политики“, категоричен беше Христо Иванов. 

 

От своя страна президентът Румен Радев поздрави формацията за това, че е успяла да увеличи гласовете си от редовните избори насам. И отново подчерта, че има нужда да бъдат изчерпани всички възможни варианти преди да се говори за нови избори. 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК