You are currently viewing Христо Иванов: Имаме нагласата да участваме в среща с ИТН, наши представители не предлагаме
Христо Иванов Снимка: Официален профил във Фейсбук - Hristo Ivanov

Христо Иванов: Имаме нагласата да участваме в среща с ИТН, наши представители не предлагаме

Христо Иванов обяви, че „Демократична България“ ще се срещне утре с представители на „Има такъв народ“ в 15,30 часа. Срещата е по инициатива на ИТН и е обявена като представяне на състава на Министерския съвет. Иванов обаче заяви пред журналисти, че не знае какво ще се случва на разговора:

 

„Срещата се инициира от колегите от ИТН, в момента дори не мога да кажа какво очаквам, защото получихме много кратко писмо – не знам ще бъдат ли представени министрите, няма ли да бъдат представени, не знам какво си представят колегите. Така че очаквам някаква пътна карта как ще се предоставя информация, как си представят политическия диалог оттук нататък, стигането до отговори, които не интересуват. Трябва да е ясно едно – те са мандатоносител, те трябва да поемат инициативата, да поемат отговорността, така че, ако искат нашата подкрепа, ние сме на разположение, оставаме добронамерени“.

 

Иванов отново потвърди, че едва след като коалицията му получи имената на всички министри, ще бъде решено дали ще даде подкрепата си за кабинета на ИТН. 

 

„Съвсем ясно да кажем – ние наши представители не излъчваме и не предлагаме. Предлагаме формула и сме предлагали елементи на такава формула, така че това правителство да бъде работещо от гледна точка на това, за което са ни изпратили гражданите”, обясни съпредседателят на „Демократична България”, отново отговаряйки на нападките на Слави Трифонов. 

 

Иванов е категоричен, че трябва да има изисквания към всички министри. Премиерският пост бил изключително важен, защото човекът на него „не е просто някакъв бушон, който стои на челото на масата в Министерския съвет, а „човек, който трябва да може да бъде лидер”.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК