БългарияПоследни новини

Христо Иванов кани Делян Пеевски на предизборен дебат. Той отговори, че е готов да дебатира с „началника“ му

Ще поканя Пеевски на дебат, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново, предаде БГНЕС.

 

„Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността и конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация“, каза Христо Иванов, според когото, вадейки Пеевски на преден план, му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

 

„Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси на г-н Пеевски. Ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори“, каза още Иванов.

 

„ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим“, коментира още Иванов пред медиите в старата столица при регистрацията на листата.

 

„Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост“, каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на ДБ след изборите. Във Facebook Лалов написа, че оставки следва да подадат и „немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“.

 

Пеевски отговори на Иванов в интервю за blitz.bg. Той заяви, че е готов на дебат, но не с Иванов, а с неговия „началник“ Иво Прокопиев.

 

„Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог. Готов съм на дебат с Прокопиев, където и когато поиска, стига да се кандидатира за народен представител и да застане с лицето си“, казва Пеевски.

 

„Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората. Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина“, казва още Пеевски.

 

“ Излишно е да коментирам Ивайло Мирчев. Единствено, ако той бъде избран за народен представител, мога да му помогна с диета, стига, разбира се, неговият началник Иво Прокопиев да му позволи да общува с мен“, каза още Пеевски.

 

Доц. Ангел Кунчев се самоизолира – има симптоми на COVID-19

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button