You are currently viewing Христо Иванов: Започваме заедно да орем държавната нива

Христо Иванов: Започваме заедно да орем държавната нива

Четвъртата полотическа сила в новия парламент – „Демократична България“ представи съпредседателят й Христо Иванов. От трибуната на 46-ото Народно събрание той представи приоритетите на парламентарната група. 

 

В началото на декларацията си той отчете, че повече от година България няма стабилно управление и тази ситуация е неблагоприятна в условията на задаваща се нова вълна на коронавируса и криза в световен мащаб.

 

„Започваме заедно да орем държавната нива. България е в криза и най-очевидното проявление на това, е че година нямаме пълноценно и нормално управление. И нямаме ясна формула как да създадем следващо управление“, коментира Иванов. 

 

И изреди приоритетите на парламентарната група, чийто председател ще бъде:

 

„На първо място е подготовката за задаващата се КОВИД вълна. Това е важно за нас и още утре ще сондираме сред колегите какви мерки можем да вземем преди да излъчим Комисия по здравеопазване“, каза Иванов и обяви, че ще бъде предложено да бъде създадена „контактна група“.

 

Втората задача на „Демократична България“ ще бъде работата по внасяне на Плана за възстановяване.

 

„Ние трябва да гарантираме, че парите няма да бъдат откраднати“, категоричен бе Иванов.

 

А третата задача на обединението ще бъде изготвяне на „бюджет на промяната“.

 

Като друг свой основен приоритет Христо Иванов очерта съдебната реформа и в частност правомощият и отчетността на главния прокурор. 

 

„Г-н Гешев за пореден път при откриването на парламента не сме е да се появи тук. Надявам се това да означава, че той се готви да си подаде оставката“, каза още Иванов. 

 

„Ние по тези приоритет ще говорим с всички, защото Конституцията слага думите „народен представител“ и „съвест“ в едно изречение“, каза председателят на ПГ на ДБ и бе категоричен, че диалогът е пътят към справяне с всички проблеми. 

 

Иванов подчерта, че ще се търси формулата за стабилно управление на трансформацията и на промяната.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК