You are currently viewing Хванаха дъщерята и племенник на цар Киро с 2 кг хероин

Хванаха дъщерята и племенник на цар Киро с 2 кг хероин

Дъщерята на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, и негов племенник са хванати с 2 кг хероин. Това стана ясно на брифинг в Пловдив.

 

Повдигнати са им обвинения, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

 

Той обясни, че в понеделник е проведена операция срещу разпространението на наркотици. Задържани са били 2 лица от фамилията Рашкови, с 2 кг хероин.

 

Проверката е извършена на булевард в Пловдив. В дъщерята на Кирил Рашков е намерено наркотичното вещество.

 

„Хероинът е внесен от Турция. Изчакахме да се приберат в Пловдив, тогава спряхме автомобила за проверка и установихме наркотичното вещество”, заяви комисар Рогачев.

 

Наркотикът бил намерен у дъщерята на Цар Киро, уточниха от полицията в Пловдив.

 

„След претърсвания се установява и наркотичното вещество – хероин. То е намерено у дъщерята, която е имала пригоден за целта колан около кръста. Хероинът е внесен от Турция – изчакахме ги да се приберат в Пловдив и ги хванахме. Не е ясно как са минали границата, това е въпрос към някой митничар“, обясни комисар Рогачев.

 

В дома и при полицейски обиск са открити археологически обекти- 2 старопечатни църковни книги – евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха, 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници, колан и накити. Скъпоценностите са на стойност 28 527 лева.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК