БългарияНа Фокус

Хванаха шефове в ГДБОП за получаване на подкуп (СНИМКИ)

Двама антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри. Операцията е започнала снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг в МВР.

 

Задържан е началникът на отдел „Наркотици“ Цветан Панков след получен подкуп. Отделно е задържан и началникът на сектора от същата дирекция Кирил Ванков. Двамата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

 

Продължават претърсвания на обекти и жилища.

 

ГДБОП, подкуп, наркотици

 

„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни главният прокурор Иван Гешев.

 

„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те държат контактите с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още обвинител номер 1.

 

По информация на НОВА ТВ групата е действала поне от 3 години. Сигналът идва от дирекция „Вътрешна сигурност”.

 

Главният прокурор обяви, че е свършило времето на недосегаемите.

 

ГДБОП, подкуп, наркотици

 

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР и на Специализирана прокуратура“, написа по-рано главният прокурор Иван Гешев в Twitter.

 

„Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали са извършени от наши служители, или не”, каза още Гешев.

 

„В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България”, коментира още Иван Гешев.

 

Той добави, че тяхната работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури. Дали и какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетенциите на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи.

 

„Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, закани се още Гешев.

 

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е наредил проверка и ще предложи промени в структурата на ГДБОП.

 

„Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и дейността по противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем информирано и правилно решение за промени в структурата на Дирекцията и да изчистим нейното име”, каза Маринов.

 

Нова схема по морето: Такса „паркинг“ без паркинг

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button