МненияНа ФокусПоследни новини

Идва момент, в който вече са твърде компроментирани и са направили твърде много грешки

Автор: Виктор Блъсков

Корупционни скандали тресат държавата, а какво правят стожерите на борбата с корупцията, медиите, НПО-тата, „чистите“ партии? Мълчат, борят се с вътрешния министър и са включили пералнята на пълни обороти да изчистят Бойко Рашков.
Това ще ви доведе до края, драги. Бойко Рашков беше сериозно петно върху вас от началото, да не говорим при безмисления арест на лидера на опозицията. Не съм сигурен, че дори някой дълбоко навътре в сектата ще бъде убеден от твърдението на Рашков, който е бил вътрешен министър, че не е знаел за никакви връзки с незаконни действия от един от най-големите контрабандисти на държавата.
А какво ще стане ако се потвърдят твърденията на Коцев?
Не съм криминален репортер, казвам го просто като наблюдател. И прекрасно знам, че умните и красиви нямат полезен ход тук – или си признават за поредния скандал, или се борят неубедително срещу него. Та, защо въобще се упражнявам да пиша по темата ли? Ами, за да си дадем сметка аз нещо, наречено „последици“.
Тези хора, дами и господа, са напълно оперирани от усещането за последици. Защото последните години се създаде толкова невероятно мощен медиен и обществен комфорт, че те никога не е трябвало да си дават сметка, че гафовете, скандалите и корупцията носят мръсотия със себе си. Каквото ще да правят, бесни и агресивни типове по социалните мрежи и добре финансирани медии им оправдават всяко действие. И сега започват да валят последиците една след друга и няма изход…
Идва момент, в който вече са твърде компроментирани и са направили твърде много грешки. Дали сме там ще решат избирателите на идните избори, тъй-като аз съм напълно убеден в демокрацията и не мога да давам крайна оценка – само техните избиратели могат.
Аз обаче бих се замислил върху последиците от това, да пазиш някой от последиците на неговите действия.

Подобни статии

Back to top button