БългарияНа Фокус

Има арестувани за щурма в Мездра, близки на починалото дете искат отговорност да понесе жената на арестувания

Има поне петима задържани за щурма на къщата, в която вероятно е издъхнало 8-годишното момченце, което бе намерено преди повече от седмица мъртво на умилцата. За това съобщи БНТ. Издирват се и още от хората, извършили вандалски прояви. 

 

Потрошени бяха два автомобила пред дома на обвинения за смъртта на 8-годишния Тома. Изпочупени бяха и прозорците на къщата.

 

Ситуацията е овладяна бързо от полицията и в момента е спокойна. Навсякъде в Мездра има разположени екипи на полиция и жандармерия – не само в района където стана инцидентът, но и в целия град.

 

С постоянна мярка „задържане под стража“ е 38-годишният баща, в чийто дом са били децата. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 

В ефира на Нова ТВ тази сутрин кметът на Мездра потвърди, че ситуацията остава спокойна.

 

„В Мездра няма напрежение, има една огромна съпричастност с трагедията на това семейство. В крайна сметка и обществото трябва да знае истината”, заяви градоначалникът Иван Аспарухов.

 

„Не можем да бъдем управлявани от слухове. Има институции, които трябва да си свършат работата”, допълни още той.

 

А дядото на починалото момченце – бившият депутат Тома Томов поиска по-задълбочено разследване и наказание и замайката на приятелчето на внука му. 

 

„Майката на детето, което е извършило престъплението според версията засега, се разхожда спокойно по улиците на града”, каза Тома Томов.

 

И поиска детето да бъде разпитано пред психолог, тъй като има съмнения, че именно то е виновно за смъртта:

 

„Предполага се, че престъплението е извършено от едно наказателно неотговорно дете. Ние не можем да го разследваме, освен да снемем обяснения пред психолог. Не можем да го обесим и да го вкараме в затвора. То обаче е основен източник на информация. Не е нужно човек да е прокурор, за да разбере, дали на детето може да му се влияе и внушава. Изразих тази претенция пред органите, жената обаче продължава да се движи свободно”, смята още той.

 

Акушерка от „Майчин дом“ бе първата ваксинирана с препарата на „Модерна“ (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

Подобни статии

Back to top button