Има загинал след тежката катастрофа със запалена цистерна на АМ „Тракия“

Има загинал след тежката катастрофа със запалена цистерна на АМ „Тракия“

Шофьорът на запалилата се цистерна при катастрофата на АМ „Тракия“ е починал. Това съобщиха на брифинг комисар Мартин Цурински от СДВР и зам.-градският прокурор на СофияИво Илиев.

 

Рано тази сутрин от АМ „Тракия“, около 6-и километър, избухнаха пламъци и се извиха гъсти облаци черен дим. Причината – сблъсък между цистерна и тежкотоварен автомобил. В следствие на удара цистерната се разцепва и двете превозни средства избухват в пламъци. 

 

Загинал е водачът на цистерната – чужд гражданин. Шофьорът на ТИР-а, който по първоначална информация е сръбски гражданин, е пострадал, но е без опасност за живота.

 

Една от версиите за катастрофата е водачът на цистерната, който е загинал, да е заспал на волана или да му е прилошало. Друга версия е тежкото возило да е било засечено от друг автомобил.

 

„Има информация за необичайно движение на цистерната по магистралата. Камионът и цистерната са се движили в колата и може би цистерната е ударила движещия се пред нея ТИР. Тази информация тепърва ще се проверява“, каза прокурор Иво Илиев.

 

В продължение на часове движението по магистралата остана затворено и в двете посоки. Около обяд обаче платното за София бе освободено. Огледите на мястото на инцидента продължават.

 

Предстои да бъдат назначени експертизи, които да докажат причината за инцидента. Ще се установи дали шофьорът е загинал вследствие на запалването на камиона, или преди това е имало влошаване на здравословното му състояние. 

 

Предстои и обследване на пътната настилка, за да се установи има ли повреди в следствие на големия пожар.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК