You are currently viewing Истиснки бунтове и боеве по улиците на Париж заради новия закон за глобалната сигурност (ВИДЕО)

Истиснки бунтове и боеве по улиците на Париж заради новия закон за глобалната сигурност (ВИДЕО)

Нови агресивни сблъсъци между полиция и протестиращи по улиците на Париж. Повод за тях е отново готвеният закон за глобалната сигурност, който ще забранява на гражданите да снимат униформени по време на акции.

 

Това се случва на фона на случаи на полицейска агресия, които възмутиха гражданите на Франция.

 

 

В събота вечерта хиляди хора се отправиха на демонстрации в столицата и други големи градове в страната. Според протестиращите новият закон ограничава гражданските им права и свободи.

 

Стигна се до вандалски прояви. Витрини на магазини бяха изпочупени, имаше подпалени коли и полицейски барикади. Това провокира органите на реда да отговорят със сълзотворен газ, съобщава SkyNews.

 

Радикалните демонстранти, с маски и черни дрехи, също така замеряха полицаите с различни предмети, предаде Ройтерс. Някои от тях използваха чукове, за да изкъртват улични павета.

 

Съобщава се за поне 30 арестувани граждани.

 

 

 

„Вандалите рушат Републиката“, заяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен след размириците в Париж, предаде Франс прес. Той благодари на полицаите за тяхната реакция при овладяването на протестите.

 

На някои от плакатите на демонстрантите бе изписано: „Полиция навсякаъде, справедливост – никъде“ и „Франция – земята на полицейските права“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК