ИСУЛ ще бъде „чистата“ болница на София
снимка: Официална страница във Фейсбук/ Умбал"Царица Йоанна-Исул"

ИСУЛ ще бъде „чистата“ болница на София

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще приема пациенти без COVID-19 и ще изпълнява ролята на „чиста“ болница. Това реши Областният медицински съвет на област София – град, предаде БНТ.

 

Болницата ще започне да изпълнява тази функция след изписване на хоспитализираните към момента заразени с коронавирус пациенти, като те няма да бъдат премествани за долекуване в други лечебни заведения.

 

Съвета, обособяването на отделно лечебно заведение на територията на област София единствено за пациенти с коронавирусна инфекция, не е целесъобразно и приложимо и не се препоръчва.

 

Във всички лечебни заведения в областта продължават да функционират специализирани отделения за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция (в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, докато бъдат излекувани).

 

Областният медицински съвет възлага на Столична РЗИ да изготви анализ за лечебните заведения в София във връзка със степента (процента) на заетост на болничните легла в COVID отделенията и степента на оборудване на тези отделения с необходимата апаратура.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК