Иван Гешев отказа среща с Нинова заради неин брифинг

Главният прокурор Иван Гешев отмени поисканата от председателя на БСП Корнелия Нинова среща за водната криза в Перник. Причина за това разговорът да не се състои стана публично заявеното намерение на лидера на социалистите да даде брифинг след срещата. Тя бе насрочена, след като Нинова обяви, че има важна информация за разследването на кризата.

 

„Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство. При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори. Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания“, съобщиха от прокуратурата.

 

Вчера лидерката на БСП публикува дълго послания във Фейсбук за кризата с водата, като хвърли цялата вина за нея върху управлението на ГЕРБ.

 

 

 

Междувременно Перник вече е на още по-строг воден режим. Водата от чешмите тече по седем часа на ден. Затворена е и детска градина заради лошо качество на водата.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.