БългарияНа ФокусПоследни новини

Иван Таков: Надявам се, че времето за шикалкавене приключи и ще имаме работещи комисии

Поредните две загубени седмици. Много се надявам, че наистина времето за шикалкавене приключи и за останалите колеги и днес ще имаме работещи комисии и наистина ще започнем да гледаме важните доклади и да решаваме проблемите на софиянци.

Това заяви председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков.

„Днес ще гледаме един закон за санирането, който беше още от януари месец. Част от него беше спасен и по наши препоръки“, каза Таков и добави, че трябва да гледат без решение на комисиите.

Той подчерта, че въпреки забраната на кмета на Столична община за провеждането на Луковмарш, той се е провел, но под друго име. „Това си беше Луковмарш, независимо как е кръстен. И вече е видно наистина, че без работещ Общински съвет нещата няма как да се получат. Това вече е ясно след първите 100 дни управление на кмета Терзиев и на администрацията му“, допълни Таков.

Председателят на групата на БСП в СОС обясни, че вчера са били на среща с кмета Васил Терзиев, с временния председател Цветомир Петров, с председателя на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев и с общинския съветник Бойко Димитров. „Нищо не са ни предложили. Те ни попитаха как ще гласуваме, ние казахме, че няма никаква промяна в нашето виждане. Попитахме ги дали имат претенции към нашите четири комисии – ние постъпихме отговорно като поехме две от комисиите, които те се отказаха от тях. Това, което чухме е, че нямат претенции“, каза още той. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

СДВР: Петьо Петров е жив, най-вероятно се намира в близка до България държава

 

Подобни статии

Back to top button