Последни новиниСвят

Излекуваха китайка с коронавирус със странен коктейл

Тайландски лекари постигат успех при лечението на тежки случаи с новия коронавирус, като прилагат коктейл от лекарства за грип и СПИН, съобщи Ройтерс.

 

Първоначалните резултати показват значително подобрение на пациентите четиридесет и осем часа след прилагане на лечението.

 

Новият подход при терапията на пациенти с коронавирус е довел до подобряване на състоянието им, съобщават лекари от болница „Раджавити“ в Банкок.

 

Излекувана от коронавируса китайка разказа за болестта

 

Сред пациентите им е и седемдесетгодишна китайка от град Ухан, откъдето започна разпространението на вируса. Тя била диагностицирана преди десет дни.

 

Терапията, която тайландските лекари прилагат, е комбинация от два препарата срещу вируса ХИВ и едно лекарство против грип в големи дози.

 

„Това не е лечение, но състоянието на пациента се подобри значително. След положителния тест за коронавируса преди десет дни последва прилагането на комбинацията от лекарства, като резултатът от теста за вируса четиридесет и осем часа по-късно беше отрицателен“, каза д-р Крянгска Атипорнваниш, белодробен специалист в болницата.

 

В Тайланд има 19 потвърдени случая на зараза с новия коронавирус. Осем от тях са се подобрили и са изписани, а единадесет остават в болница.

 

Британският производител на лекарства „ГлаксоСмитКлайн“ обяви междувременно, че заедно с Коалицията за иновации в епидемична готовност ще работят за създаване на ваксина срещу коронавируса 2019-nCoV.

 

Изнасилвач и фалшификатор заловиха при акцията в Шумен

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button