БългарияНа ФокусПоследни новини

Изписаха детето с огнестрелна рана в главата, прибира се вкъщи, лекарите са оптимисти

Изписаха двегодишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение в университетската спешна болница „Пирогов“ момченцето се прибира у дома, съобщиха от лечебното заведение. В края на април детето беше изведено от реанимация, съобщават от „Пирогов“. 

От там припомниха, че вечерта на 13 април, хеликоптер транспортира по спешност двегодишно дете след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Неврохирурзите извадиха проектила, преминал през едната мозъчна хемисфера на детето и това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение детската реанимация на „Пирогов“ в продължение на повече от две седмици.  

Към момента състоянието на момчето не изисква то да остане за лечение в спешната болница. От тук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, посочиха от „Пирогов“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Терзиев: Проектът за движение на „Патриарха“ няма да бъде спрян

Подобни статии

Back to top button