Разцепление в „Изправи се! Мутри вън!“ още преди коалицията да е стъпила в парламента

Разцепление в „Изправи се! Мутри вън!“ още преди коалицията да е стъпила в парламента

Разцепление в коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ – „Изправи се! Мутри вън!“. Повод за него стана изказване на съпредседателя й Николай Хаджигенов по националната телевизия. Тогава той обяви, че ще се преговаря за правителство с мандата на „Има такъв народ“. А по думите му нямало да може да се мине без гласовете на БСП. 

 

„Готови сме да направим всичко, за да приключим ГЕРБ и гербещината. Харесва ли ни или не, гласовете на БСП ни трябват и без тях не можем да направим нищо“, каза Хаджгенов. 

 

Именно той беше част от гласовете в коалицията с Манолова, които енергично уверяваха, че преговори с партиите на статуквото няма да има. 

 

Хаджигенов коментира пред националната телевизия и, че „ако се наложи“ ще стане министър, но не би приел поста на председател на Народното събрание. 

 

Тези изказвания на адвоката принудиха Мая Манолова и Татяна Дончева да дадат извънредно изявление пред медиите. Те обявиха, че тепърва ще се формира парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, в която може и да не фигурира името на Хаджигенов. 

 

„Хаджигенов бе съпредставляващ коалицията до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група. Всъщност не е задължително Хадигенов да е част от тази ПГ, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Нито един от избраните депутати който си позволи да влиза в договрки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от ПГ. Казали сме ясно че ще водим разговори с ИТН и ДБ за общи действие след влизането ни в парламента“, категорична бе Манолова. 

 

И още веднъж ясно обяви, че пазарлъци с партиите от статиквото няма да има:

 

„Изразеното тази сутрин по националната телевизия мнение от г-н Хаджигенов е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Нееднократно сме заявили ясно по време на предизборната кампания, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци не влизаме“, категорично обяви Мая Манолова. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК