Изтичане на метан при катастрофа на АМ „Тракия“ затвори пътя

Изтичане на метан при катастрофа на АМ „Тракия“ затвори пътя

Изтичане на метан на магистрала „Тракия” след катастрофа между 141 и 142 километър. И двете платна на аутобана са затворени за движение.

 

Два автомобила са се ударили тази сутрин. Шофьорът на камион, който е превозвал метан и се е движел отзад, видял катастрофата и рязко натиснал спирачките. При спирането на камиона една от трите превозвани секции с бутилки се е разкачила. Тогава се е счупил кран на бутилка с метан и има изтичане на газ в района. За да няма експлозия, движението е спряно.

 

Причината за катастрофата е гъста мъгла. Видимостта в района е под 20 метра.

 

От пожарната съобщиха, че ще източат всички компрометирани бутилки и тогава ще пуснат магистралата за движение. Кога ще стане това не е ясно.

 

От АПИ съобщават, че временно се ограничава движението в двете посоки от км 133 до км 150 на АМ „Тракия“ . Обходен маршрут: през п.в. „Войводиново“ и п.в. „Белозем“. При км 165 в двете посоки се въвежда допълнителен обходен маршрут: АМ „Тракия“ – п.в. „Оризово“ – път III-666 – път II- 66. Шофьорите е необходимо да се движат със съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация.

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

 

За още новини от България кликнете ТУК