You are currently viewing Извадиха 24-килограмов тумор от корема на мъж в Плевен
снимка: Pixabay

Извадиха 24-килограмов тумор от корема на мъж в Плевен

В Плевен извършиха уникална операция – хирурзи от Университетската болница „Д-р Георги Странски“ отстраниха 26-килограмов тумор от корема на 57-годишен пациент, съобщи БНР.

 

Изключително сложната операция е протекла над пет часа. Хирурзите д-р Кирил Недялков, д-р Ивайло Пресолски и д-р Васил Димитров, както и анестезиолозите д-р Силвия Йолова и д-р Доцински, извършват сложната процедура по изваждането на тумора. Образуванието е притискало големите кръвоносни съдове в корема, а пациентът е бил със сериозно затруднение в дишането и отоци по долните крайници.

 

Всички коремни органи са били под диафрагмата в продължение на години.

 

„Основните сериозни оплаквания са с давност от поне две години, но не се знае точно от колко време туморът е се развивал и е достигнал до тези гигантски размери“, обясняват медиците.

 

До операцията се стига след преглед на пациента от д-р Илко Костурков, гастроентеролог в МБАЛ „Иван Рилски“ в Горна Оряховица, който го насочва по спешност в Плевен. По думите на д-р Ивайло Пресолски, в своята 40-годишна практика не е виждал толкова голямо образувание. „След операцията, извършена миналата седмица, пациентът се възстановява добре в Университетската болница „Д-р Георги Странски“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК