You are currently viewing Изведоха насила депутат от пленарната зала на фона на нов скандал за неносене на маски

Изведоха насила депутат от пленарната зала на фона на нов скандал за неносене на маски

Нов скандал за неносене на маски в пленарната зала. Отново в центъра му се оказа независимят депутат Павел Шопов, който редовно отказва да носи лични предпазни средства по време на работа. 

 

Това стана в хода на разискванията на Проекта на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили 2032.

 

На няколко пъти през деня председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи забележки, в които настоя Шопов да постави своята маска. Той обаче отказваше, въпреки че квесторите му донесоха. Съпартиецът на Волен Сидеров недоволстваше защо ще му пращат наказателен акт вкъщи, а не му го дадат публично в парламента пред медиите.

 

Накрая председателстващият в момента – Емил Христов от ГЕРБ, бе принуден да го отстрани за едно заседание.

 

Наложи се Шопов да бъде изонен от пленарната зала след като влезе в пререкание с народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски. В крайна сметка и самият Гърневски получи наказание – порицание. 

 

Гърневски пък беше наказан, защото от място е обидил депутата от левицата Георги Гьоков.

 

„Г-н Шопов, моля, напуснете трибуната, държите се неподобаващо на народен представител“, призова го Христов.

 

Независимият депутат Шопов бе изгонен от пленарната зала след няколко отказа да сложи предпазна маска в залата. Но вместо скандалът да приключи с това, той се разрасна. Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски нападна колегите си от опозицията поради същата причина.

 

Последва и отговор от левицата, които напуснаха парламентарната зала, след отказ на Христов да промени наказанието на Гърневски – порицание.

 

„Ще накажа г-н Гърневски с порицание и г-н Шопов за предизвикателното и неколегиално отношение към г-н Гърневски“, каза още Емил Христов.

 

Той призова Спас Гърневски да не протестира срещу наказанието си.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК