You are currently viewing Как да се държат жените с мъжете по време на изолация? Трагикомини съвети от Малайзия

Как да се държат жените с мъжете по време на изолация? Трагикомини съвети от Малайзия

Малайзийските власти посъветваха жените да носят грим, да не се заяждат със съпрузите си и да говорят с успокояващия глас на анимационен персонаж по време на блокирането на вируса. Това предизвика лавина от подигравки в интернет, предаде БГНЕС.

 

Подобно на много страни, югоизточната азиатска държава нареди на всички граждани да останат у дома, за да спрат разпространението на коронавируса, който уби над 30 000 души в световен мащаб.

 

В поредица от публикации във Facebook, министерството на жените в Малайзия предложи съвети как трябва да се държат съпрузите по време на заключването.

 

Едната от тях показа снимка на двойка, която закача дрехи заедно до надпис, който съветва жените да „избягват да се заяждат“ със съпрузите си и да имитират пискливия глас на Дораемон, анимационна котка-робот от Япония, която е популярна в Азия.

 

Постът беше премахнат във вторник следобед след потоп от критики, като мнозина обвиниха правителството в сексизъм.

 

Други публикации съветват жените, работещи у дома, да носят грим и да се обличат спретнато, а не да ходят облечени „само като за вкъщи“.

 

„Това трябва да е належащ проблем“, гласи една публикация във Facebook. „Как обличането и гримирането у дома (предотвратяват) COVID-19? Моля, кажете?“

 

„Вече е 2020 г., моля развийте се. Съсредоточете се върху по-важните въпроси за жените“, се чете в друг пост.

 

Има опасения от скок на домашното насилие по целия свят, тъй като стресът, причинен от затвореността и несигурността на работното място, увеличават вероятността от конфликти.

 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК