БългарияНа ФокусПоследни новини

Калин Стоянов за Нотариуса: Да спрем внушението, че от ГДБОП е имало теч на информация

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е единствената структура в министерството, която под мое ръководство успя да събере достатъчно данни, въз основа на които има образувани досъдебни производства срещу Мартин Божанов-Нотариуса. Така че трябва да спрем с това внушение, че едва ли не от ГДБОП е имало някакъв теч на информация. Това коментира пред журналисти в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, запитан имало ли е „чадър“ над Божанов.

„И все пак, ако някой е считал, че е имало теч от тази структура към онова време, когато ние го работихме и когато събрахме достатъчно данни, то би следвало да бъде назначена вътрешна проверка на дирекцията, която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи, а именно дирекция „Вътрешна сигурност“. И ако там има някакви констатации, те следва да се отнесат до компетентните органи“, заяви Стоянов.

Запитан дали се чувства сигурен за поста си Стоянов посочи, че премиерът и вицепремиерът ще вземат своето решение, което обаче следва да бъде съгласувано с лидерите на политическите партии, подкрепящи правителството.

„И ако всички те са на едно мнение, аз съм готов да продължа“, допълни Калин Стоянов.

Вътрешният министър обяви, че се очаква задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Калин Стоянов уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, предимно в Бургаския регион. В операцията участват служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и Държавна агенция „Национална сигурност“. Групата е била наблюдавана.

Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Събрали сме достатъчно данни кой каква роля има в тази група – ръководител, помощници, логистици, уточни Стоянов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Новите скандали в СОС – гледат отново избора за зам.-председатели

 

Подобни статии

Back to top button