Каракачанов към депутатите: Защо се страхуват от доброволните отряди?
Красимир Каракачнов

Каракачанов към депутатите: Защо се страхуват от доброволните отряди?

Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди.

 

„Защо?“, пита заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във „Фейсбук“.

 

И допълва:

 

Колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия.

 

Възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света. У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди.

 

Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, които са подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти“.

 

И въпреки че две години този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии.

 

И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват.

 

Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?

 

Вече месеци наред не се приема и моята концепция за интеграция на циганското население в България. Защо? Колко още доказателства трябват, че ние, патриотите, сме прави? Колко още възрастни хора трябва да бъдат убити, а девойки или старици да бъдат бити и изнасилени? Утре народът ще пита това!

 

С най-голямо учудване виждам, че и колегата ми министър на вътрешните работи, и бившият министър на вътрешните работи, и депутати на коалиционните ни партньори, сега се опитват да оправдаят гласуването на ГЕРБ в пленарната зала.

 

Уважаеми колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия.

 

Но основният въпрос е кой Ви е партньор и имаме ли програма за управление. Или всеки път, когато ДПС започне да скърца със зъби, ще променяте мнението си?

 

Припомняме, че по-рано днес депутатите на ОП напуснаха пленарната зала, като заявиха, че денонсират коалиционното споразумение, но не се оттеглят от управляващата коалиция. Причината – ГЕРБ не подкрепи идеята им да се създадат доброволчески отряди в помощ на полицията при борбата с битовата престъпност.

 

Това стана по време на второто четене на промените в Закона за МВР.

 

Според Патриотите заради провокация от страна на ДПС от ГЕРБ са взели страната на Движението в този спор и попитаха ДПС ли е новият коалиционен партньор.

 

Текстът бил обсъждан и одобрен на коалиционен съвет, твърдят Патриотите.

 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отказа да коментира политическия спор.

 

Експертното му мнение беше, че доброволци е хубаво да има, но само в помощ на пожарната и планинските спасители.

 

ДПС контрираха, че и БСП и „Воля” са против доброволческите отряди и определиха въвеждането им като практика на тоталитарните режими.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК