БългарияНа ФокусПоследни новини

Клип показва как Виктор Иванов от ДБ заваля думи и нарича полицаите „мутри“ след което ухапал полицаят (ВИДЕО)

Кандидатът за депутат от ДБ Виктор Иванов се появи на клип, който показва как той отказва да даде документите си на полицията по време на проверката, при която той се оплака от полицейско насилие. Според инспекторът Тео Баев, който извършвал проверката, Иванов е заявявал на висок глас как иска да извърши противозаконни действия, което е принудило полицаят да извърши напълно законната проверка. 

В клипът се вижда как Виктор Иванов заваля думите си и обяснява как не е сигурен дали Баев е полицаи. Въпреки това, в началото се чува ясно как Баев се легитимира с името си. Иванов също така нарича полицаят „мутра“.

Баев каза че по време на нощна смяна в събота, с колегата му, с когото са били, са извършили обход на градинката „Баня Лозенец“, тъй като там често се установяват правонарушители. „В даден момент чухме малко по-силни викове от на пръв поглед група, като в последствие видяхме, че става въпрос за трима души, които идваха откъм подлез. Един от тях заявяваше как щял да извърши дадени противоправни действия, които са упоменати вече многократно – да изпуши марихуана вкъщи. Вследствие на това полицаите извършили проверка на тримата мъже. При първоначалните действия тримата не са оказвали никаква съпротива. Баев обясни, че не е имало проблеми до момента, в който заподозреният е трябвало да бъде настанен в служебния автомобил. „До момента на поставяне на белезниците, включително и подходът с него към служебния автомобил, чисто физически той не оказа съпротива. В момента на настаняване в служебния автомобил той категорично отказа“, разказа Баев. Той допълни, че мъжът е бил по-едър от него и е било трудно да го вкара в колата. Поради тази причина го е свалил на земята, с идеята да го накара да влезе, при което мъжът го е ухапал. При въпрос на медиите инспектор Баев потвърди, че се е легитимирал пред тримата мъже и че значката му е била на правилното място.

Баев отправи призив полицията да не се използва като средство за политическа надпревара и компромати. „Това, че лицето е имало политическо минало за мен не е основание да бъде привилегирован спрямо други граждани. За мен до голяма степен това е причината за проблема и категорично твърдя, че полицейско насилие не е имало. Искам да защитя всички колеги, които по някакъв начин са били обект на подобни нападки, каза още той. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

МВР за Виктор Иванов, който се оплака от насилие: Бил е пиян, ухапал един от полицаите по крака

Подобни статии

Back to top button