БългарияНа Фокус

Коалиционно споразумение на финалната права: Очаква се да бъде подписано до часове

Подписването на коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ е на финален етап. За това съобщиха част от коалиционните партньори на ПП.

 

Според Атанас Зафиров от БСП вариантът за кабинет, който циркулира в публичното пространство с имена е близък до реалния. Той не се нае да коментира дали лидерът на левицата Корнелия Нинова ще има пост в новия кабинет.

 

„Надявам се днес до обяд да стане ясно какъв ще е кабинетът. Има неща за доизчистване“, каза още Зафиров.

 

Припомняме, че днес пленум на БСП, който се проведе присъствено, трябва да анализира коалиционното споразумение във финалния му вариант и да реши дали БСП ще участва в управлението. Тогава ще бъдат одобрени и министерските постове на левицата. Пленумът трябваше да се проведе вчера, но беше  отложен заради изглаждане на някои елементи в споразумението между БСП и ПП.

 

Владислав Панев от зелените, които са част от „Демократична България“, коментира, че се уточняват само дребни детайли, които „няма да съборят“ споразумението.

 

„Нашите приоритети са ясни – промени в закона за околната среда, правосъдна реформа. Мисля, че имаме консенсус за тях“, каза Панев.

 

103 жертви на коронавируса за денонощие, броят на новите случаи остава висок

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button