БългарияПоследни новини

Компанията на Божков обвини прокуратурата във варварщина и погазване на законите

Компанията на обвиняемия хазартен бос Васил Божков “Нове холдинг”  АД обвини разследващите органи в потъпкване на законите и варварски действия. Причината – опитите да бъдат изнесени произведения на изкуството за милиони левове, принадлежащи на Божков, в чували. 

 

“В момента органите на властта отново погазват грубо основни закони, като се опитват без каквато и да било правна обосновка да изземат безценни предмети от Kолекция Васил Божков. По време на нерегламентираната акция, проведена в сградата на Нове АД Холдинг, която е със статут на музей, бяха направени опити да се изнесат крехки и уникални произведения на изкуството в чували. Стресът, на който бяха подложени академичния състав и служители на Фондация „Тракия“ е меко казано нехуманен”, пише в позиция на компанията. 

 

“Подобна варварска показност, насочена към безценното културно-историческо наследство на България е не само безпрецедентна и лишена от елементарно разбиране на значимостта на предметите в колекцията, но е и напълно законово необоснована. От името на Фондация „Тракия“ остро се противопоставяме срещу нецивилизованите и неправомерни действия на властите и призоваваме за прекратяване на опитите за публично пресиране от страна на властимащите чрез унищожаването на безценни антики, част от българската и световна история.”, пишат още от “Нова холдинг”.

 

Припомняме, че отново в своя позиция преди дни компанията обвини конкуренти на Божков за акциите срещу него и нарече държавата “бухалка”, насочена срещу бизнеса на хазартния бос.

 

Сателитни снимки показват ужаса в Ухан в разгара на коронавируса (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button