Последни новиниСвят

Коронавирусът поразява дълготрайно и младите

Ново изследване показва, че дори и млади здрави пациенти могат да понесат дългосрочни последствия за здравето след заразяване с коронавирус, съобщава Ей Би Ес.

 

Новото изследване разкрива, че много пациенти с COVID-19 страдат от последствия, които могат да останат седмици, дори месеци. Случаите варират от по-млади хора, които никога не са хоспитализирани, до възрастни хора с много по-тежки случаи.

 

След като е бил в кома близо шест седмици, 66-годишният Антъни Лаверн от Гардена е свалил 30 килограма. Преди коронавирусът да го удари в края на март, Лаверн и съпругата му обичали да пътешестват по света. Той е с 25 години зад гърба си във фирма за въздушен товарен превоз. Лаверн иска да се върне на работа, но все още има задух, проблеми с ходенето и увреждане на нервите на дясната ръка.

 

“Има движения, които мога да правя”, казва той, “мога да движа малкия си пръст, но не мога да свия ръката си в юмрук.”

 

Д-р Дейвид Нелсън е медицински директор в белодробна болница „Барлоу“. Той казва: „Това заболяване отнема част от живота“.

 

Пулмологът и директор на „Барлоу“, д-р Томаш Долинай казва: „По-късно, след периода на възстановяване, има втора вълна на заболяването със същите първоначални проблеми и тогава пациентът се разболява отново“.

 

Изследователите от университета Вандербилт проследяват близо 300 пациенти с COVID-19. Те открили, че 35% от тях не са се върнали към обичайното си здравословно състояние три седмици след тестването. Това включва един на всеки пети здрави млади хора.

 

Жертви и ранени след като малък самолет се вряза в сграда в Германия (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button