БългарияПоследни новини

Коронавирусът влезе в РЗИ-Шумен

Пълна дезинфекция в сградата на РЗИ-Шумен. Причината е положителна проба на служител от здравната инспекция, съобщава НОВА ТВ. Във връзка с този случай са взети общо 18 проби на служители на РЗИ – Шумен.

 

От първите 122 проби, взети от поставеното под карантина село Изгрев – положителните са 11, съобщиха от здравната инспекция. Има и една положителна проба от МБАЛ-Шумен на пациент.

 

ДВЕ ЖЕНИ СА ЗАРАЗЕНИТЕ В ТЪРГОВИЩЕ

 

Две жени от две села в община Търговище са сред новозаразените у нас с коронавирус. Те са жители на Буховци и Подгорица, били са на лечение в здравни заведения в Разград и в София, съобщи областният управител Митко Стайков на пресконференция на Областния щаб в Търговище.

 

Болните са настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ- Търговище; и двете имат съпътстващи заболявания, изолирани са в самостоятелни стаи.

 

Жената от Подгорица е на 58 г. Първоначално е била настанена в Първо вътрешно отделение, с множество заболявания, сред които и онкологично. До 1 юни е била на химиотерапия в столицата. Приета е в болницата в Търговище на 11 юни – по повод на заболяванията й и с двустранна пневмония. Прехвърлена е в Инфекциозното отделение, информира секретарят на РЗИ д-р Марин Йовов. Издирен е шофьорът на такси, с когото се е придвижила от София до селото.

 

Във Вътрешното отделение е извършена пълна дезинфекция. Десет души от персонала и 13 пациенти ще бъдат изследвани с по два теста и поставени под карантина. В отделението ще работят останалите лекари, ако се наложи – на 24-часови дежурства, допълни главният лекар на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков.

 

Жената от Буховци е на 51 г. Последно тя е била на хемодиализа в болницата в Разград, където е хоспитализирана в неврологичното отделение. Медиците в Търговище са били предупредени, взети са предварителни мерки.

 

Митко Стайков посочи, че са издирени контактните на двете жени. Изследват се и ще бъдат поставени под карантина и наблюдение. В населените места има екипи на полицията, РЗИ и общината.

 

„Повече не издържам“ – защо Кристо напусна България?

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button