БългарияНа ФокусПоследни новини

Костадин Костадинов: Предстои ни сваляне на това правителство и съставяне на ново мнозинство

„Оттук насетне това, което ни предстои е сваляне на това правителство и съставяне на ново мнозинство, прочистване на състава на КС“. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Много сериозна заплаха за България са хора, които изнасят от службите документи към Турция или се крият в турското посолство. Те ще бъдат разследвани един ден, когато българите започнат да управляват българската държава. Службите не се отчитат към парламента. Контрабандните канали са насочени към новите управляващи, конкретно към ПП-ДБ. Кой точно всъщност се притеснява от нас. Нас ни подслушваха, но ние каквото имаме да казваме, го казваме по медиите”, добави още Костадинов.

По-рано Петър Петров от „Възраждане“ обяви, че „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ внасят обща конституционна жалба – искане до КС срещу двете решения, с които бяха избрани двама нови конституционни съдии.

Миналата седмица парламентът избра Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за членове на Конституционния съд от квотата на парламента. Двамата трябва да положат клетва на 26 януари, съобщиха от КС на своя уебсайт. Номинацията на Десислава Атанасова бе обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Певицата Диона е задържана – шофирала под въздействието на кокаин

Подобни статии

Back to top button