БългарияНа Фокус

Костадинов: Тодор Тагарев е министър на отбраната на Украйна

Ние искаме оставката на Тагарев от седмици, така че в този конкретен случай БСП и „Има такъв народ“ подкрепят искането на „Възраждане“. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Този военен министър е министър на Украйна, той не е министър на България. Нека да се забравяме това нещо“, каза още Костадинов и добави:

„Неслучайно е бил украински държавен служител. Само си представете, че в българското Министерство на отбраната или на външните работи бъдат назначени хора, които са работили за чужди държави. На кого са били лоялни те? На всичкото отгоре се оказва, че Тагарев, по неговите собствени думи по време на изслушване, когато ние попитахме, той каза, че не е получавал заплащане от Украйна, но, всъщност, се оказа впоследствие, че е получавал пари от НПО, които са чужди, неясно какви, с неясно какво финансиране, което още повече задълбочава въпроса кому е лоялен Тагарев“.

Костадинов е категоричен, че министърът на отбраната не е лоялен на България.

Лидерът на „Възраждане“ смята, че министърът на отбраната е заплаха за българите и трябва да бъде премахнат възможно най-скоро. Костадинов е категоричен, че и премиерът акад. Николай Денков трябва да си подаде оставката заради това, че нарече „терористи“ зърнарите.

„Те се опитват да настроят българските граждани срещу тези, които произвеждат храната на България“, заяви той, като добави, че управляващите водят последователна война срещу всеки един български бранш и всеки един български сектор. Костадинов е категоричен, че нищо друго не ги интересува, освен да „изпълняват разпорежданията на своите началници от американското и вече украинското посолства“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия, отказват да вдигнат забраната за украинско зърно

Подобни статии

Back to top button