БългарияНа ФокусПоследни новини

Костадинов: Конституцията ще бъде нарязана с флекс, внасяме жалба в КС

„Очевидно е, че в тази пленарна зала ще бъде извършено беззаконие, което ние няма как да легитимираме. Това, което ще направим, е да подготвим до края на седмицата жалба до Конституционния съд с най-добрите юристи, защото Конституцията ще бъде нарязана с флекс.“

Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Според Костадинов хората искат да видят реално действие и противодействие на “случващото се като беззаконие”. Той коментира, че жалбата до КС е най-логичното и най-нормално нещо, което могат да направят.

Той коментира и десетките полицаи, които са обградили НС и проверяват всички влизащи в парламента. “Страх лозе пази“ и „На страха очите са големи“. Очевидно е, че се страхуват изключително много”, смята Костадинов.

По-рано парламентарните групи на ИТН и “Възраждане” напуснаха пленарната зала. Причината е фактът, че промените в Конституцията започват да се гледат на второ четене в пленарна зала.

Председателят на ИТН Тошко Йорданов разкритикува управляващите, и призова народните представители, които не желаят да участват в приемането на предложените промени в Конституцията, да напуснат пленарната зала.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов пък определи управляващите като “башибозук и фашисти”. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

ПП-ДБ-СС: Вчерашното поведение на опозицията в СОС е безотговорно

Подобни статии

Back to top button