БългарияНа Фокус

Кой е виновен за инцидента на водна пързалка?

След смъртта на 18-годишния Станислав Гонев на водна пързалка в аквапарка в Приморско родителите му разбират за случилото се от негови приятели. Не получават обаждане нито от полицията, нито от болницата, където двамата пострадали младежи са откарани. Опитът им да се свържат с институциите се оказва безуспешен.

„Младежите бяха на почивка. След инцидента никой не ни се обади. Държахме връзка само с приятелите му. Дори от болницата никой не ни потърси. Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, посочен в интернет, но никой не отговори”, казват родителите на загиналия младеж.

Кой обаче е виновен за случилото се?

На всички водни пързалки задължително трябва да има поне по един спасител, който да указва кога да се спускат туристите, за да не се сблъскат по време на спускането. 

Според приятелите на Станислав на върха на пързалката не е имало такъв спасител, затова второто момче се спуснало прекалено рано.

„Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи“. 

Родителите на загиналия младеж обаче получили противоречива информация. 

„Знаем, че са се сблъскали глава с глава с негов приятел, тука ни казаха, че бил паднал от два метра височина, а той не е паднал, този който бил там, спасител, го награбил там и го изнесъл, може той да го е увредил, всичко е възможно“, казаха почернените родители пред БНТ.

От полицията в Бургас съобщиха, че инцидентът е станал около 15.09 часа, като единият младеж се спускал с краката напред, а вторият – с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Откарани са с екип на „Спешна помощ“ в УМБАЛ – Бургас, като 18-годишният младеж от село Кирилово, въпреки оказаната му медицинска помощ, починал от нараняванията си, а старозагорецът след преглед е подписал декларация за отказ от хоспитализация и напуснал болницата.
Двете момчета били приятели, пристигнали заедно с още няколко младежи на почивка в Китен. Вчера обаче решили да отидат в Приморско, за да посетят аквапарка.

Днес ще бъде извършен повторен оглед на водната пързалка, а се очаква по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение.

18-годишно момче загина на пързалка в Приморско

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button