Последни новиниСвят

Кралицата постави начало на революция в модата

Кралицата на Великобритания Елизабет II взе важни решение за себе си, което може да постави началото на революция в модата и защитата на правата на животните. Британският монарх реши да спре да носи дрехи от естествена кожа.

 

Това предизвика задоволство от страна на правозащитни организации. 

 

Британският клон на неправителствената организация за защита на животните „Хюман сосайъти интернешънъл“ (Human Society International) изрази днес задоволство от решението на британската кралица Елизабет Втора да престане да носи дрехи от естествена кожа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

„Започвайки от 2019 г., ако Нейно величество има задължения в изключително студено време, вече ще използваме изкуствена кожа, за да сме сигурни, че няма да й е студено“, написа в публикуваната в края на миналия месец своя книга личната стилистка на кралицата Анджела Кели.

 

„Радваме се, че Нейно величество официално се отказа от естествената кожа“, заяви Клер Бас, директорка на „Хюман сосайъти интернешънъл Великобритания“. Според Бас решението е ясен сигнал от монарха, че естествената кожа вече е демоде.

 

Според проучване от миналата година, направено във Великобритания по искане на „Хюман сосайъти интернешънъл“, над две трети от анкетираните подкрепят идеята за забрана на вноса на естествена кожа и само осем процента са против тази идея.

 

Великобритания забрани през 2000 г. отглеждането на животни заради тяхната кожа, но продължава да внася и продава кожа на различни животински видове, като например лисици и зайци.

 

Организацията за защита на животните PETA (лат. букви) приветства промяната в гардероба на кралицата и заяви, че сега очевидно е време тя да направи следващата стъпка и шапките на нейните кралски гвардейци вече да не са от мечешка кожа, а от създадените с помощта и на природозащитниците луксозни синтетични заместители.

 

Медицинска сестра нарече дете „животно мръсно“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button