Кралицата предизвика фурор – качи се на кон и на 93!
Кралица Елизабет Втора

Кралицата предизвика фурор – качи се на кон и на 93!

Макар и на 93 години Кралицата на Великобритания продължава да практикува любимите си хобита. Според някои язденето на кон може да се счита за „екстремен“ спорт на тази завидна възраст, но не и за британския монарх!

 

Елизабет Втора бе забелязана да язди кон край замъка Уиндзор в понеделник сутринта. Кралицата бе облечена в дълго тъмносиньо палто, носеше кърпа на главата и слънчеви очила, като бе придружена от главния коняр на замъка Тери Пендри.

 

Кралица Елизабет Втора, кон

 

Елизабет II цял живот е обичала конете. Получава първия си кон (Шотландско пони), когато е едва на 4 години. Преди тазседмичната ѝ поява на кон, тя бе забелязана да язди през април 2018 г., точно след раждането на внука ѝ принц Луи.

 

Кралица Елизабет Втора, кон
Кралица Елизабет Втора

 

И всяка година посещава събитието, посветено на коне в Уиндзор, става и много емоционална, когато гледа конните надбягвания като Royal Ascot.

 

Обичта си към конете е предала и на децата си. Дъщеря ѝ, принцеса Ан, е първият представител на кралското семейство, който участва в Олимпийските игри, яздейки в тридневно състезание през 1976 г. в Монреал.

 

Кралица Елизабет Втора,кон
Кралица Елизабет Втора и дъщеря й Ан

 

Нейната дъщеря Зара тръгва по стъпките на майка си и печели сребърен медал на Олимпийските игри през 2012 г.

 

Преди години, когато имало запитване дали Елизабет II ще присъства на откриването на тенис турнира Уимбълдън, принц Филип казва:

 

„Много се съмнявам, освен ако там няма кучета и коне“, което за пореден път доказва колко силна е любовта на монарха към животните.

 

За още интересни материали вижте секцията ни ЛЮБОПИТНО
А, ако статията ви е харесала ни последвайте и във Фейсбук – Bulletin.bg