ЛюбопитноНа Фокус

Краставиците: Универсалният зеленчук за здраве и красота

Нутрициологът Елена Богатова заяви, че краставицата помага за контролиране на теглото и прави кожата и косата красиви. Тя разказа подробно за ползите от този зеленчук и го нарече „универсален разкрасител“.

Богатова напомни, че краставицата се състои от 96 процента вода, така че помага в борбата с дехидратацията. Освен това краставиците са богати на витамини К и С, калий и бета-каротин. Те предотвратяват увреждането на клетките, спомагайки за младостта и красотата на кожата, и подпомагат имунната система, подчертава диетологът.

Ниското съдържание на калории прави краставиците идеален зеленчук за контролиране на апетита и поддържане на здравословен метаболизъм, допълва Богатова. Тя припомни също, че зеленчукът е богат на фибри, които са полезни за храносмилането.

„Краставиците не само овлажняват тялото отвътре. Маските от краставици подхранват кожата, като я правят по-стегната и красива. Флавоноидите и тритерпените, съдържащи се в краставиците, помагат за намаляване на възпаленията в организма и по кожата“, категоричен е диетологът.

Според Богатова краставиците имат положителен ефект и върху косата, като я подхранват и овлажняват.

„Краставиците трябва да се консумират пресни, за да се извлекат максимални ползи за здравето и красотата“, препоръча лекарят.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Катрин Тасева стана майка на момченце (СНИМКА)

Подобни статии

Back to top button