На ФокусПоследни новиниСвят

Кремъл: НАТО посяга на сигурността на Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че НАТО гледа на Русия като на противник и застрашава нейната сигурност.

„Имаме работа с агресивен блок, който гледа на нашата страна като на противник и посяга на сигурността на страната ни“, заяви Песков на брифинг в Москва.

Коментирайки забележките на генералния секретар Йенс Столтенберг, че членовете на НАТО са съгласни, че Украйна в крайна сметка трябва да се присъедини към военния алианс, Песков заяви: „НАТО продължава политиката си на поглъщане и привличане на Украйна в алианса. Нашият президент говореше за това и за тази потенциална заплаха много преди началото на предизборната си кампания“.

„И всичко това още веднъж доказва правилността на решението на президента да започне тази военна операция, основано на интересите на Руската федерация и необходимостта да се гарантира нейната сигурност“, подчерта той.

Запитан за решението на Киевския градски съвет да прекрати договора за наем с руското посолство, Песков заяви, че Москва ще реагира на този ход и „ще бъдат предприети съответните мерки“.

Песков предупреди, че антируските санкции на страните от Г-7, ЕС и САЩ ще се отразят и на световната икономика.

„Изхождаме от факта, че при всички случаи, както сегашните санкции, които бяха наложени срещу нашата страна, така и новите допълнителни стъпки, които Брюксел и Вашингтон вероятно обмислят сега, те, разбира се, ще засегнат и световната икономика. Следователно това може да доведе само до засилване на тенденциите към глобална икономическа криза“, твърди той.

Песков заклейми като „фалшива“ статия на Washington Post за предполагаемата намеса на Русия във вътрешните работи на Германия. „Никога досега не сме се намесвали и сега наистина нямаме време за това“, подчерта той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Орбан попари надеждите на Украйна за членство в НАТО с една дума: “Моля!?”

Подобни статии

Back to top button