На ФокусПоследни новиниСвят

Кремъл: САЩ не искат войната да приключи

САЩ ръководят войната в Украйна и не искат тя да приключи. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Мнението си той изрази в отговор на казаното от китайския външен министър Цин Ган, според когото “невидима ръка” използва украинската криза, за да служи на конкретен геополитически дневен ред.

“Тук вероятно може да не се съгласим с нашите китайски другари”, каза Песков на пресконференция, коментирайки изявлението на Цин Ган, като уточни, че това е в рамките на шегата.

“Знаете ли каква е шегата? Ами защото това не е невидима ръка, това е видима ръка. Това е ръката на САЩ, това е ръката на Вашингтон. Вашингтон не иска тази война да приключи, Вашингтон иска и ще направи всичко, за да продължи тази война. Това е видима ръка”, заяви Песков.

Той допълни, че Москва се отнася много внимателно към всички съображения на Пекин, тъй като “такава голяма, гигантска, мощна и авторитетна държава като Китай не може да няма право на глас по ключовите международни проблеми”.

Песков каза още, че Русия не вижда предпоставки за “какъвто и да било мирен преход” в ситуацията в Украйна, затова продължава да “се стреми да постигне целите си чрез специалната военна операция”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

СЗО: Хиляди украинци имат комплексни травми заради войната

Подобни статии

Back to top button