БългарияПоследни новини

Кристина от Сандански, обвинена за убийството на двете си деца, отива в психиатрия

Обвиняемата за двойното убийство на децата си в Сандански Кристина Дунчева е настанена в психиатрично заведение за изследване. Това стана възможно, след като съдът уважи искане на наблюдаващия прокурор на Окръжната прокуратура в Благоевград, съобщават от държавното обвинение.

 

Такава мярка за процесуална принуда е предвидена в член от Наказателно-процесуалния кодекс.

 

Държавното обвинение е мотивирало искането си с необходимостта да бъде извършена повторна тройна психологична и психиатрична експертиза спрямо обвиняемата. Това се налага с оглед, че вече направената не е дала обосновани отговори на поставените въпроси, свързани със състоянието ѝ.

 

Магистратите приеха, че са налице достатъчно доказателства за влошеното психично и здравословно състояние на обвиняемата, което изисква специфични грижи.

 

Съдът е определил Дунчева да бъде настанена в психиатрично заведение в Ловеч.

 

Припомняме, че близки на Кристина, както и нейният адвокат, съобщиха преди време, че здравето й е влошено, често получавала и припадъци в ареста. 

 

За случилото се в дома й и убийството на децата си не си спомня. 

 

Кристина е обвинена в това, че на 19. 11. 2020 г. в апартамент на къща в гр. Сандански, умишлено е умъртвила повече от едно лице – тригодишната си дъщеря и петгодишния си син, като убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

 

Деянието представлява тежко умишлено престъпление, за което законодателят е предвидил наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 г, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

До близо 1000 скочиха новозаразените с COVID-19 у нас, СЗО отбеляза нов антирекорд

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button