ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Легендарен Икарус потопи софиянци в спомени от миналия век

Реставрирани автобуси от легендарните за столичния градски транспорт марки Мерцедес и Икарус тръгнаха отново с пътници из столичните улици по повод 123-ата годишнина на градския транспорт в столицата.

Интересът към пътешествието е огромен, а той ще продължи до 17:00 днес на всеки кръгъл час.

В близост до патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ паркира един от историческите автобуси – “Икарус”, който предизвика интереса на всички преминаващи.

 

 

Желаещите да се докоснат и да разгледат превозното средство образуваха дълга опашка.

Имаше както родители, така и деца, които нямаха търпение да се повозят из столицата. За желаещите да попътуват е подготвен още един автобус Мерцедес, който да разходи желаещите из София.

 

Посетителите имат възможност да се повозят на историческите автобуси и да изживеят незабравимо пътуване. През днешния ден автобусите ще тръгнат от площад Александър Невски, ще продължат през кино Одеон, НДК, бул. Черни връх, стадион Васил Левски и ще се върнат отново пред площада Невски.

Икарусът се появява по софийските улици в средата на далечната 1967-а година, а в средата на 2015г. са спрени от движение като се заменят с нови автобуси. Това решение беше на Столична община, когато кмет беше и Йорданка Фандъкова, която през мандата си успя да подобри условията в градския транспорт и да модернизира над 90% от него. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

Съдбата носи късмет и щастие на всички зодии

Подобни статии

Back to top button