Лекарка, заразена с  коронавирус: Изпълняването на дълга ми ми изигра лоша шега

Лекарка, заразена с коронавирус: Изпълняването на дълга ми ми изигра лоша шега

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е заразена с коронавирус, пише Dir.bg. Това призна самата тя в социалната мрежа Фейсбук.

 

Ето какво пише още тя:

 

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във „войната „с вируса с красиво име Корона.

 

Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта.

 

Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

 

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен.

 

Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

 

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

 

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та… това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си , което е моята професия.“

 

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК